INFO MDM: Legea cash-back și modificările privind obligația de a utiliza POS

0

Извините, этот техт доступен только в “Румынский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MDM Group informeaza ca orice firma care a realizat în exercițiul fiscal anterior o cifră de afaceri mai mare de 50.000 euro (50.000 euro x 4.6597 = 232.985 lei) are obligația de a se dota cu cititoare de card (POS) sau alte tehnologii moderne de încasare prin transfer bancar a contravalorii bunurilor sau serviciilor vândute.

În categoria firmelor menționate mai sus intră agenții economici ce au livrări de bunuri în sistem engross, en-detail și prestatorii de servicii care au depășit plafonul cifrei de afaceri.
Totodată rămâne valabilă și posibilitatea acordării avansurilor de numerar în sumă de până la 200 de lei, iar operatorul economic poate solicita un comision de 1% din suma acorda în numerar.
Instituțiile publice au obligatia de a se dota cu aceste cititoare de carduri când încasează sume de bani pentru activitățile efectuate.

Cadru legal: Legea nr. 191/2018 pentru modificarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată publicată în Monitorul Oficial nr. 642 din 24/07/2018.

LIKE.

Leave A Reply