INFO MDM: Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale

0

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MDM Group informează asupra termenelor limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale. Acestea sunt:

30.06.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;

30.11.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Procedura de conectare a caselor de marcat la sistemul informatic MF-ANAF a devenit operaţională începând cu 31.03.2021.

Până la momentul conectării, datele înregistrate de aparatul de marcat electronic fiscale vor fi transmise prin depunerea, conform legii, a declarației A4200 (sau, după caz, a declaraţiei F4109, dacă casele de marcat nu au fost utilizate), iar începând cu momentul conectării, aceste date se vor transmite automat de către aparatul de marcat după generarea raportului Z de închidere zilnică.

Având în vedere că, lunar, ANAF va transmite către operatorii economici, prin intermediul serviciului “Spaţiul Privat Virtual”, mesaje despre eventualele disfuncţionalităţi privind fişierele transmise de la AMEF la sistemul informatic, se recomandă înregistrarea operatorilor în SPV, pentru a beneficia de informațiile puse la dispoziție în contul acestei aplicații.

LIKE.

Leave A Reply