Ministrul Finanțelor: ”Analizãm cu mare interes posibilitãțile de relocare în România a unor companii din Federația Rusã, Belarus și Ucraina“

0

Leider ist der Eintrag nur auf Rumänisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a discutat joi, 14 aprilie 2022, la Palatul Victoria, împreunã cu premierul României, dl Nicolae-Ionel Ciucã, cu delegația Grupului Bãncii Mondiale în România, condusã de președintele David R. Malpass, despre necesitatea dezvoltãrii parteneriatului bilateral, în contextul provocãrilor economice și sociale generate de criza din Ucraina.

Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanții prestigioasei instituții bancare în țara noastrã între 13-15 aprilie a.c., ocazie cu care sunt trecute în revistã rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondialã în România în cei peste 30 de ani.

”Analizãm cu mare interes posibilitãțile de relocare în România a unor companii din Federația Rusã, Belarus și Ucraina și ne dorim sprijin financiar și logistic din partea Bãncii Mondiale. Totodatã, suntem hotãrâți sã luãm toate mãsurile necesare pentru implicarea activã a companiilor românești în reconstrucția Ucrainei. Un rol important în acest context îi revine bãncii, prin Corporația Financiarã Internaționalã (IFC), în condițiile în care situația geopoliticã actualã presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancțiunilor internaționale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri și a nivelului de trai al cetãțenilor.”, a subliniat Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor a lãudat calitatea și importanța asistenței tehnice oferite de Banca Mondialã în implementarea reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliențã, care oferã multe oportunitãți de dezvoltare și creștere economicã prin implementarea reformelor și a proiectelor de investiții. De asemenea, oficialul român a amintit faptul cã în recent lansatul program guvernamental Sprijin pentru România sunt alocate pentru investiții 60% dintr-un total de 17,3 miliarde lei. În cadrul discuției, a fost apreciatã funcționarea sistemului monetar și stabilitatea monedei naționale pe o piața regionalã volatilã, ca urmare a conflictului de la granița de nord a țãrii.

Reprezentanții Bãncii Mondiale și-au arãtat disponibilitatea de sprijinire a României în demersul strategic de aderare la OCDE, un pas vital pentru consolidarea profilului sãu economic, cu efecte pozitive în generarea de noi locuri de muncã, în diversificarea oportunitãților de dezvoltare și într-un numãr mai mare de investiții majore în economie.

LIKE.

Leave A Reply