INFO MDM: O noua prelungire a termenului de declarare a beneficiarilor reali pentru ONG-uri si societati

0

Leider ist der Eintrag nur auf Rumänisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

MDM Group vă informează că prin OUG nr. 191/2020 s-a prelungit termenul privind depunerea declaratiei de beneficiar real prevăzuta în sarcina asociațiilor și fundațiilor, precum și a persoanelor juridice înregistrate în registrul comerțului.

Astfel:

noul termen pentru asociații și fundații este de maximum 90 de zile de la încetarea stării de alertă;
noul termen pentru societățile înregistrate până la data intrării în vigoare a Legii 129/2019 (21 iulie 2019) este de maximum 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

La acest moment e imposibil de estimat această dată, întrucât evoluția pandemiei pe teritoriul României este imprevizibilă, iar perioada în care România va fi în stare de alertă poate fi una destul de lungă.

Cadru legal:

OUG nr. 191/2020 pentru prelungirea termenelor privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina asociațiilor și fundațiilor, precum și a persoanelor juridice înregistrate în registrul comerțului, Monitorul Oficial, Partea I nr. 1013 din 30 octombrie 2020

LIKE.

Leave A Reply