INFO MDM: Firmele pot plăti eșalonat, în decurs de 12 luni, taxele din pandemie

0

Leider ist der Eintrag nur auf Rumänisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Ministerului Finantelor Publice a elaborat un proiect de ordonanță de urgență prin care se reglementează eșalonarea la plată, în forma simplificată, a obligațiilor bugetare neachitate în urma crizei COVID-19.

Facilitatea se acordă pe o perioadă de 12 luni, fără garanții și cu un calendar de rambursare propriu, pentru obligațiile bugetare acumulate de la data intrării în starea de urgență (16 martie), cu condiția ca debitorii să nu fi înregistrat obligații fiscale restante dinainte de starea de urgență.

Eșalonarea se va acorda în termen de cel mult 5 zile, pe baza unei cereri la care se anexează propunerea de grafic, fără a fi necesară constituirea de garanții. Cererile de eșalonare vor putea fi depuse până la data de 15 decembrie, inclusiv, pentru toate obligațiile bugetare acumulate începând cu 16 martie până la data depunerii cererii.

În cazul companiilor care fac sau vor face obiectul unui control fiscal, eventuale sume suplimentare de plată vor intra, de asemenea, în calendarul de eșalonare. Firmele care beneficiază de eșalonarea la plată a debitele bugetare restante vor avea obligația să achite la zi toate taxele și impozitele care se vor naște și datora după primirea eșalonării.

Procedura simplificată va presupune depunerea unei cereri, cu un grafic de eșalonare anexat, cu rate egale sau inegale, în funcție de cum apreciază fiecare contribuabil în parte. O cerință pentru firmele care vor primi eșalonarea pentru 12 luni este să nu regăsească în vreuna dintre procedurile de insolvență.

Aspectele arătate mai sus sunt deocamdată la stadiul de proiect.

In linkul de mai jos puteti accesa anuntul facut de Ministerul Finantelor Publice:

https://www.mfinante.gov.ro/acasa.html;jsessionid=RPKN5mPIE43v7v19MQwM7K5h3dg8WUTitXLBCCyN.www1:server12?method=detalii&id=999659820

LIKE.

Leave A Reply