MF a realizat douã jaloane înainte de termenul asumat prin PNRR

0

Ministerul Finanțelor a îndeplinit, înainte de termenul de 31 martie 2022, cele douã jaloane asumate în cadrul componentei 8 – ”Reforma fiscalã și Reforma sistemului de pensii”, reforma Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF) prin digitalizare și le-a raportat deja coordonatorului național al Planului Național de Redresare și Reziliențã.

”Implementarea riguroasã și eficientã a angajamentelor din PNRR reprezintã un obiectiv prioritar pentru România, iar Ministerul Finanțelor se aflã în prima linie în acest sens. Astfel, alãturi de colegii mei vom depune toate diligențele pentru îndeplinirea la timp a jaloanelor și țintelor asumate, precum și pentru implementarea mãsurilor cuprinse în PNRR, din aria noastrã de competențã”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Jalonul vizând intrarea în vigoare a cadrului legal pentru înrolarea contribuabililor persoane juridice în Spațiul Privat Virtual (SPV) a fost îndeplinit încã din 2021, prin aprobarea Ordonanței nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã și reglementarea unor mãsuri fiscale. Actul normativ mai sus menționat prevede obligativitatea persoanelor juridice de a se înregistra în Spațiul Privat Virtual (SPV).

În ceea ce privește jalonul privind operaționalizarea/aprobarea Planului comun de acțiune al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și al Inspecției Muncii pentru prevenirea și limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/negru, în data de 17.02.2022 a fost aprobat planul comun de acțiune al celor douã instituții privind organizarea controalelor fiscale. Sunt vizați operatorii economici care prezintã un risc fiscal ridicat și, de asemenea, cei care prezintã un risc din perspectiva utilizãrii muncii subdeclarate/nedeclarate. Planul va fi defalcat pe tipuri de activitãți sezoniere, în cazul în care incidența riscurilor menționate este cunoscutã a fi ridicatã. Periodic, în baza analizelor rezultatelor obținute, planul va fi actualizat în funcție de rezultate.

Ministerul Finanțelor și-a asumat prin PNRR componenta 8 – „Reforma fiscalã și Reforma sistemului de pensii”, cu un buget de 371,8 milioane de euro, iar prin îndeplinirea acestor jaloane reitereazã angajamentul ferm pentru realizarea la termen și cu rigurozitate a reformelor pentru dezvoltarea României.

LIKE.

Leave A Reply