Lansarea platformei de educație financiarã www.edu-fin.ro

0

Ministerul Educației, Banca Naționalã a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiarã și Asociația Românã a Bãncilor anunțã lansarea platformei de educație financiarã www.edu-fin.ro.

Cele cinci instituții partenere invitã entitãțile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare sã își înscrie, pânã la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educație financiarã, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la secțiunea Cartea Albã.

Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creeazã o bazã de date, care cuprinde toate entitãțile care doresc sã-și promoveze proiectele de educație financiarã, derulate în nume propriu la nivel național. Înscrierea în aceastã bazã de date este facilã, permițând o mai bunã interconectare a actorilor implicați în activitãți de educație financiarã, oferind și o imagine de ansamblu a educației în acest domeniu din România.

Pentru publicul larg, site-ul reprezintã o platformã interactivã, ce pune la dispoziție sfaturi practice pentru toți cei care doresc sã-și dezvolte cunoștințele, atitudinea și comportamentul financiar.

Cele cinci instituții partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activitãți comune în domeniul educației financiare și pentru elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiarã. Acordul reprezintã expresia concretã a recunoașterii importanței educației financiare de cãtre pãrți și creeazã cadrul interinstituțional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educației financiare.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizeazã elaborarea ”Cãrții albe”, care va conțineși lista tuturor actorilor angrenați în activitãți/proiecte din domeniul educației financiare.

Lansarea platformei de educație financiarã www.edu-fin.ro reprezintã o etapã a procesuluide elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiarã, a cãrei primã formã vafilansatã spre consultare publicã în cursul anului. Toate pãrțile interesate vor avea posibilitatea sã avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro și sã se implice în implementarea acesteia.

Realizarea unei Strategii Naționale de Educație Financiarã reprezintã o soluție validatã de practica europeanã și internaționalã pentru impulsionarea creșterii gradului de educație financiarã. De asemenea, urmãrește creșterea nivelului de cunoștințe și abilitãți financiare ale cetãțenilor, ajutându-i sã gestioneze riscurile asociate accesãrii, cu mai mare ușurințã, a unor servicii financiare tot mai complexe și sã beneficieze, într-o mãsurã cât mai mare, de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situației și perspectivelor lor financiare.

LIKE.

Leave A Reply