ANAF anunță reducerea cotei de TVA la livrarea produselor alimentare de înaltă valoare calitativă, începând cu 1 iunie 2019

0

Prin O.U.G. nr.31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în MO nr.403/23.05.2019 au fost aduse modificări la cota de TVA aplicabilă la livrarea produselor alimentare de înaltă valoare calitativă.

Cota redusă de TVA de 9 % se aplica la livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele. Prin normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal sunt stabilite codurile NC corespunzătoare acestor bunuri.

Începând cu 1 iunie 2019, prin introducerea lit.k)., la art.291, alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, actualizat, se reduce cota de TVA de la 9% la 5% la livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, eco, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Livrarea acestor alimente va fi însoţită de copia documentului de recunoaştere/atestare/certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final.”

Informaţii suplimentare se pot obţine:

-accesând pagina de internet www.anaf.ro
-telefonic, la Biroul central de asistenţă telefonică a contribuabililor la numărul de telefon: 031 403 91 60
-la birourile de asistenţă pentru contribuabili din cadrul unităţilor fiscale.

LIKE.

Leave A Reply