S-a lansat registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship

0

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a lansat Registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship, în care persoanele juridice trebuie să înscrie contractele încheiate cu internii, informeaza MDM Group.

Amenda pentru neînregistrarea contractelor este între 2.000 de lei şi 4.000 de lei.
În Registrului electronic de evidenţă a contractelor de internship se va ţine evidenţa tuturor contractelor de internship, organizaţiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfăşoară activităţi specifice, în baza contractelor de internship) având obligaţia înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate.

Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit. putând fi consultate și instrucţiunile de utilizare a registrului electronic. Potrivit Legii nr. 176/2018 privind internshipul, anterior începerii activităţii de internship, organizaţiile-gazdă vor completa şi transmite datele din contracte în registrul de evidenţă al acestora, informeaza MDM Group.

Orice modificare privind datele de identificare ale organizaţiei-gazdă sau cu privire la contractul de internship se va opera în registrul de evidenţă în termen de trei zile lucrătoare de la data apariţiei situaţiei ce a impus modificarea, arată ANOFM într-un comunicat.

Conform ANOFM, programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului, îmbunătăţirea abilităţilor practice şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.

Puteti accesa Registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship la următorul link:
https://www.internship.anofm.ro/

Cadru legal: Legea nr. 176/2018 privind internshipul, M. Of. 626/19.07.2018

LIKE.

Leave A Reply