Franceza te angajează — forum la Cluj

0

Извините, этот техт доступен только в “Румынский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Institutul Cultural Francez organizează vineri 15 noiembrie 2019, orele 10-17, lA Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor UBB Cluj (strada Teodor Mihali 58-60) forumul FRANCEZA TE ANGAJEAZĂ. Vor fi prezente peste 20 de companii franceze și multinaționale care angajează vorbitori de limba franceză. Despre acest eveniment a vorbit într-o emisiune la Via Cluj TV Mihaela Popa — director cursuri și examene Institutul francez Cluj-Napoca.

În contextul accentuării deficitului de personal de pe piața muncii din România și din dorința de a face cunoscute oportunitățile profesionale pe care le oferă cunoașterea limbii franceze, Institutul Francez din Cluj-Napoca anunță a treia ediție a forumului „Franceza te angajează” — eveniment de conectare a firmelor care angajează personal vorbitor de limbă franceză cu potențiali candidați.

Forumul „Franceza te angajează” este o punte de legătură între mediul universitar și cel economic, apropiind sistemul educațional de cerințele pieței muncii. Peste 1000 de tineri, studenți din trei mari universităţi clujene (UBB, UTCN şi USAMV), precum şi elevi din clasele terminale din Cluj și Transilvania au răspuns prezent la întâlnirea de anul trecut.

Evenimentul va avea loc vineri 15 noiembrie 2019, între orele 10 și 17, la sediul FSEGA (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor), strada Teodor Mihali 58-60, Cluj-Napoca iar intrarea este liberă.

Firmele participante şi universităţile partenere îşi vor amenaja standurile de prezentare şi promovare în holul generos de la intrarea în clădire. Pe durata întregii zile vor fi organizate trei workshop-uri animate de specialişti în resurse umane, pe trei teme relevante pentru obiectivul acestui forum:

orientarea profesională;

redactarea unui CV în franceză;

simularea unui interviu de angajare în franceză.

De asemenea, vor fi organizate mai multe prezentări motivaţionale, realizate de personalităţi care au reuşit în carieră datorită contactului cu limba şi cultura franceză.

Participarea vizitatorilor la eveniment este gratuită.

LIKE.

Leave A Reply