ANAF susține că Moody’s și S&P apreciazã mãsurile Guvernului și revenirea economiei

0

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Rumano. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Agenția de rating Moody’s a reconfirmat vineri, 15 octombrie 2021, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã localã și valutã și a îmbunãtãțit perspectiva din negativã în stabilã.

Cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody’s sunt perspectivele solide de creștere economicã bazate pe sectorul privat dinamic și pe utilizarea fondurilor NGEU și așteptãrile ca procedura de deficit excesiv sã acționeze ca o ancorã-cheie a strategiei de consolidare fiscalã consistentã și susținutã în urmãtorii trei ani.

“Anunțurile celor douã agenții de rating reprezintã un semnal de încredere în politicile de consolidare fiscalã, în atingerea țintelor asumate și în implementarea mãsurilor de reformã și investiții la care Guvernul României s-a angajat prin Planul de Redresare și Reziliențã.

Totodatã, reconfirmarea ratingului României reprezintã o dovadã a încrederii partenerilor noștri externi în capacitatea guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR.”, a declarat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

Tot astãzi, 15 octombrie 2021, agenția de rating Standard&Poor’s a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã localã și valutã, precum și perspectiva stabilã.

Potrivit agenției de rating, riscurile generate de deficitele gemene încã ridicate sunt atenuate de perspectivele implementãrii programului de reformã ancorat în Planul de Redresare și Reziliențã recent aprobat, precum și de perspectivele unei creșteri economice puternice.

Perspectiva stabilã reflectã așteptãrile agenției de îmbunãtãțire a poziției fiscale a României în urmãtorii ani.

LIKE.

Leave A Reply