Info MDM Group privind desemnarea beneficiarilor reali la Registrul comertului

0

عفوا، هذه المدخلة موجودة فقط في الرومانية. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MDM GROUP va informeaza ca persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului, cu excepţia regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale şi societăţilor deţinute integral sau majoritar de stat, depun la înmatriculare, anual sau ori de câte ori intervine o modificare, o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăţilor.

Astfel, aveti obligatia depunerii declaratiei de beneficiar real in urmatoarele situatii:

· la inmatriculare (pentru societatile noi care se inmatriculeaza dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 129/2019 – 21.07.2019)

· in caz de modificare a datelor beneficiarilor reali deja declarati (in termen de 15 zile de la data intervenirii modificarilor)

· anual (in termen de 15 zile de la data aprobarii situatiilor financiare => in 15 zile de la data hotararii AGA de aprobare a situatiilor financiare)

· in cazul indreptarii unor erori materiale a declaratiilor depuse anterior de catre beneficiarii reali

Declaratia privind beneficiarii reali se da de catre ADMINISTRATORUL societatii fie la ghiseul Oficiului Registrului Comertului unde este inmatriculata societatea, fie la notarul public dupa care se depune la Oficiul Registrului Comertului.

Atasat prezentului e-mail puteti accesa formularul actualizat, pus la dispozitie de catre Oficiul Registrului Comertului.

In cazul in care nu va veti conforma obligatiei de depunere a declaratiei privind beneficiarii reali, sunteti susceptibili de urmatoarele sanctiuni:

· Nerespectarea de către reprezentantul legal al persoanelor juridice prevăzute la art. 56 alin. (1) a obligaţiei de depunere a declaraţiei privind datele de identificare ale beneficiarului real constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

· Dacă în termen de 30 de zile de la data aplicării sancţiunii contravenţionale reprezentantul persoanei juridice prevăzute la art. 56 alin. (1) nu a depus declaraţia privind datele de identificare ale beneficiarului real, la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul sau, după caz, tribunalul specializat va putea pronunţa dizolvarea societăţii.

Cadru legal: Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative

LIKE.

Leave A Reply