Ministerul de Finante nu doreste reducerea numarului de declaratii fiscale si nefiscale

0

عفوا، هذه المدخلة موجودة فقط في الرومانية. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

In prezent, in Romania exista aproximativ 250 de declaratii fiscale si nefiscale pe care firmele si respectiv contabilii sunt obligati sa le cunoasca si sa le depuna in functie de necesitate.

Ori tocmai numarul extrem de mare de declaratii da mari batai de cap contabililor, in acest sens o simplificare printr-o reducere majora a numarului de declaratii existente in prezent este absolut necesara.

Ca sa nu mai vorbim ca din totalul existent in prezent, de aproximativ 250 de declaratii, doar aproximativ 20 dintre ele, reprezentand 8%,  se pot depune on-line, contabilii din Romania pierzandu-si de foarte multe ori timp pretios pe la ghiseele administratiilor fiscale cu depunerea de declaratii.

In acest context MDM Group a realizat o propunere concreta care a fost inaintata Ministerului de Finante, propunere in care am exemplificat concret cum pot fi reduse declaratiile fiscale si nefiscale, astfel incat utilizarea lor de catre contribuabili sa nu fie o povara, dand un exemplu de comasare a tuturor declaratiilor care vizeaza vectorul fiscal in doar 2 declaratii, una pentru persoane juridice (010) si una pentru persoane fizice (030).

Insa, Ministerul de Finante ne-a transmis ca:

In ce priveste propunerea de comasare a formularelor privind inregistrarea fiscala a contribuabililor in doua formulare 010/030, precizam ca, declaratiile de inregistrare fiscala sunt proiectate in functie de specificul fiecarei categorii de contribuabili in parte. Prin urmare, consideram ca, prin unificarea formularelor de inregistrare fiscala, ar fi ingreunat procesul de completare a formularelor de catre contribuabil.

Consideram ca opinia exprimata de Ministerul de Finante este una total eronata, atata timp cat contribuabilii sunt cei care se lovesc in fiecare zi de hatisul delaratiilor pe care sunt nevoiti sa le utilizeze, contribuabilii fiind cei care solicita de multi ani reducerea numarului acestor declaratii si simplificarea procesului de declarare la buget a taxelor si impozitelor pe care firmele sunt obligate sa le declare,  de aceea am aprecia daca Ministerul de Finante ar reveni asupra opiniei exprimate si ar lucra la un proiect de reducere a numarului de declaratii.

La adresa http://www.mdm.ro/2014/propunere-concreta-privind-reducerea-prin-comasare-declaratiilor-fiscale/ puteti vedea propunerea concreta inaintata de MDM Group privind reducerea numarului de declaratii fiscale si nefiscale.

Atasat gasiti integral raspunsul primit de la Ministerul de Finante:

raspunsul primit de la Ministerul de Finante.

LIKE.

Leave A Reply