Corina Cretu: „România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE pentru propria dezvoltare”

0

Comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU a declarat ca „România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE pentru propria dezvoltare” in ultimii 10 ani.

„Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunități de dezvoltare economică și socială, asigură accesul la servicii de educație și sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale și la sprijinirea comunităților marginalizate, și nu în ultimul rând susține dezvoltarea rețelelor feroviare și rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanția creșterii calității vieții pentru cetățenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile și în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare „, a declarat comisarul pentru politica regională înaintea unei vizite in Romania.

Comisarul pentru politică regională Corina CREȚU și comisarul european pentru buget și resurse umane Günther OETTINGER vor participa la conferința la nivel înalt „O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetățenii săi”, alături de dna Viorica DĂNCILĂ, prim-ministrul României, de dl. Karl-Heinz LAMBERTZ, președintele Comitetului Regiunilor, și de dl. Vazil HUDAK, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții. Evenimentul este organizat de Guvernul României.

LIKE.

Leave A Reply