ANALIZA: Doar 2 din 10 aplicanti la Programul Romania Startup Nation pot incepe afacerea fara finantare

0

Cilv Consulting a realizat un studiu referitor la Programul Romania Startup Nation potrivit caruia cererea din piata pentru finantari este majoritara in domeniul servicii.

Productia se afla pe locul 2, cu 27%, urmata de Comert si alte activitati cu 12,7%, industrii creative cu 9,3% si IT-ul pe ultimul loc cu 8,8% dintre raspunsuri, releva datele obtinute in urma unui sondaj la care au participat 250 de repondenti.

84,3% dintre cei care au participat la sondaj doresc sa obtina suma maxima de 200.000 lei, prin care sunt obligati sa creeze minimum 2 locuri de munca. Optiunea cu 100.000 de lei este preferata de doar 15,7% din participanti.

Potrivit Cilv Consulting, avand in vedere faptul ca programul a fost promovat ca fiind unul cu o contributie proprie zero, era de asteptat ca majoritatea aplicantilor sa se incadreze in categorie celor cu foarte putini bani alocati contributiei proprii.

Cilv Consulting reaminteste celor cu pana in 5000 de euro contributie proprie ca si daca un program are contributie proprie 0, tot trebuie sa fie pregatiti cu o contributie proprie situata intre 10 si 30% din valoarea unui program de finantare.

In final, 21,1% au declarat ca vor incepe afacerea si fara obtinerea finantarii, restul de 78,9% fiind dependenti de obtinerea acesteia pentru a putea sa initieze o activitate economica. Mai multe pe planul-de-afaceri.ro.

LIKE.

Leave A Reply